Zwangerfit Zeeland
 
Sportieve, leerzame & leuke zwangerschapscursus

Blogs

- Wist je datjes - 

 • Wist je dat de Zwanger- en Mamafit trainingen voor ieder niveau is? Je kan vanaf 12 weken zwangerschap of 6 weken na de bevalling (na goedkeuring van de verloskundige) starten en de lessen worden gegeven door een ZwangerFit (MSc kinder) fysiotherapeut. Er wordt goed gedifferentieerd en waar nodig aanpassingen gemaakt, zodat ieder op haar niveau kan meedoen en iedere vrouw een voldaan gevoel heeft na de training. We trainen stabiliteit van de lage rug en het bekken & algehele kracht uithoudingsvermogen. Deze trainingen dragen bij aan een gezonde en fitte zwangerschap en een goed herstel na de bevalling. Daarnaast is het gezellig en leuk om te kletsen met andere zwangeren en pas bevallen mama's. De meeste dames trainen 1x per week, maar 2x per week is ook een mogelijkheid. Je kan op elk moment, na een intake, instromen bij de trainingen (ook als je geen theorie wilt volgen).

 • Wist je dat de bekkenbodem samen met je middenrif, bilspieren en de diepe buik- en rugspieren zorgen voor het stabiliseren van je bekken en de lage rug?Daarnaast vermindert  bekkenbodemtraining (i.c.m. perineummassage) de kans op bekkenbodemschade tijdens de bevalling.

  Bij de Zwangerfit- en Mamafit trainingen nemen we regelmatig verschillende bekkenbodemoefeningen door.
  Ook na de bevalling is dit belangrijk, want het is bewezen dat bekkenbodemoefeningen het herstel van de bekkenbodem bevordert.
  #zwangerfit #mamafit #bekkenbodemoefeningen #bekkenbodemtraining #training #stabiliteit #bekken #lagerug #Heinkenszand #Yerseke • Wist je dat er vaak een tragere darmwerking ontstaat in de zwangerschap door toename van elasticiteit onder invloed van hormonen? Daarnaast worden de darmen enigszins afgeklemd door de groeiende baarmoeder. Er kan meer vocht uit de ontlasting worden gehaald waardoor deze meer indikt, wat obstipatie kan veroorzaken. Tevens neemt de mobiliteit en de activiteit van de zwangere vrouw vaak af, wat een negatief effect heeft op de darmstimulatie.

  Goede adviezen zijn voldoende drinken (2 liter) en vezelrijk eten. Daarnaast is een goede toilethouding belangrijk, dit komt ook voorbij in de theorielessen. Ga bij aandrang naar het toilet en gebruik een ontspannen perstechniek. Voldoende bewegen is goed om de darmen actief te houden