Zwangerfit Zeeland
 
Sportieve, leerzame & leuke zwangerschapscursus

ZwangerFit

De zwangerschap is een prachtige periode waarin jij in 9 maanden de nodige lichamelijke veranderingen ondergaat. En wat is het mooi, hoe jouw lichaam zich aanpast zodat jouw kindje optimaal kan groeien en ontwikkelen. Speciaal voor zwangeren verzorg ik de cursus ZwangerFit.  Tijdens deze zwangerschapscursus leer je je veranderende lichaam kennen en goed te gebruiken tijdens je zwangerschap, bevalling en na de geboorte van je kindje. De cursus heeft een preventief karakter waarin verantwoord bewegen en veilig trainen centraal staan. Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens een (gezonde) zwangerschap vele voordelen heeft. We werken aan conditie, behoud/verbeteren van fitheid, kracht, coördinatie, stabiliteit en vitaliteit. In deze actieve zwangerschapsbegeleiding, word je begeleid door een YVLO-ZwangerFit fysiotherapeut. Naast het actief bewegen zijn theorie, ontspannings- en ademhalingstechnieken ook een belangrijk deel van ZwangerFit. Je traint gezellig in een groep, samen met andere zwangeren en (pas bevallen) mama's.

Inhoud van ZwangerFit
De ZwangerFit cursus is 9 weken en bestaat uit een informatief en een actief deel. Elke week sport je één uur en aansluitend voor degenen die zich hiervoor opgeven een half uur theorie. Onderwerpen die je tijdens de theorielessen o.a. kunt verwachten zijn over veranderingen in het lichaam, houdings- en tiladviezen, uitleg over de bekkenbodem en bekkenbodemoefeningen, voorkomen van buikdruk, ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken. Uitgebreide informatie omtrent de bevalling; weeën, ontsluiting, persen, houdingen die je kan aannemen en de uitleg waarom. En tot slot krijg je adviezen over de kraamtijd en kraambedoefeningen. 

De actieve lessen bestaan uit een warming-up, werken we aan je conditie en krachtuithoudingsvermogen, specifiek voor de zwangeren en pas bevallen mama's. Denk daarbij aan buik-, rug- bilspieren en je bekkenbodem, maar ook armen en benen trainen we mee. Daarnaast gaan we aan de slag met oefeningen gericht op coördinatie en stabiliteit. We doen dit met oefenmateriaal en middels oefeningen met ons eigen lichaamsgewicht om het zo functioneel mogelijk te maken. Tijdens de cooling-down doen we ontspannings- en ademhalingsoefeningen. De lessen worden buiten gegeven, lekker in de frisse lucht. Bij slecht weer trainen we binnen. 

Ben je enthousiast? Meld je aan en dan kunnen we zo snel mogelijk een intake inplannen!

Meld je aanVanuit je aanvullende zorgverzekering worden de ZwangerFit cursus en de ZwangerFit/MamaFit training (9 keer) vaak deels of volledig vergoed. Informeer hiernaar bij je zorgverzekering.